دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: در حال حاضر ۳۲ میلیون مشترک در کشور وجود دارد و ظرفیت نیروگاهی نصب شده در کشور به مرز ۷۴ هزار مگاوات رسیده است؛ اما در این بین بسیاری از دست اندرکاران برقی معتقدند که برای اداره امور و ارتقای بهره وری باید قیمت این انرژی افزایش یابد چرا که درآمد‌های فعلی تنها پاسخگوی هزینه‌های جاری است.

Power

به گزارش ایسنا،این گفته‌ها درحالیست که به گفته وزیر نیرو هیچ کمبودی برای تامین برق کشور وجود ندارد؛ اما مساله حائز اهمیت این است که تعدیل قیمت برق در کنار سایر برنامه های دولت از قلم افتاده است، اما این مساله به این معنا نیست که مشکلی در تامین برق داشته باشیم.

چیت چیان با بیان این‌که تداوم توسعه پایدار صنعت برق در گروی تعادل‌داشتن هزینه‌ها و درآمد‌ها با هم است اظهار کرد: این به این معنا است که باید قیمت‌ برق در کشور تعدیل یابد و سیاست دولت این است که باید افزایش قیمت به صورت تدریجی صورت بگیرد تا مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.

وی با اشاره به قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها گفت: براساس تاکید این قانون، باید قیمت آب و برق تا پایان برنامه پنجم اقتصادی شود، اما از پایان دولت دهم که یکباره قیمت‌ها به صورت جهشی افزایش یافت تاکنون این سیاست متوقف مانده است.

از سوی دیگر سایر دست اندرکاران برقی نیز اتفاق نظری مبنی بر افزایش قیمت این انرژی دارند تاجایی که به گفته سیدحسین سجادی مدیر عامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران، ارتقا بهره وری صنعت برق در گرو افزایش قیمت آن است و باید برای این مهم تدابیری اندیشیده شود.

علاوه بر این نیز دانش مدنی قائم مقام سابق شرکت توزیع برق نواحی تهران تنها راهکار کاهش مصرف برق و فاصله گرفتن از احتمال خاموشی را واقعی شدن قیمت این انرژی دانست و معتقد است که تنها راه حل عملی و زودرس در این برهه از زمان واقعی کردن و افزایش قیمت برق است.

وی با بیان اینکه در همه کشورهای دنیا قیمت برق واقعی است، اظهار کرد: افزایش قیمت برق و یا به عبارتی واقعی کردن قیمت این انرژی 50 درصد در مصرف تاثیر دارد لذا باید سازمان‌های ذیربط همچون دیوان محاسبات این مساله را به جد رسیدگی کنند و انتظار می‌رود که دیوان محاسبات با رسیدگی به مدیریت قیمت برق و در نظر گرفتن خواسته‌های مردم و منافع ملی قیمت واقعی برق را در نظر بگیرد.

همچنین به گفته سید زمان حسینی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران عدم دریافت قیمت واقعی برق، صنعت برق را در خدمات رسانی و اجرای پروژه‌ها دچار مشکل می‌کند، علاوه‌بر این نیز مشکلاتی در حوزه خاموشی ایجاد خواهد کرد که باید تدابیر اساسی برای آن اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هر کیلووات ساعت برق حدود 85 تومان بدون هزینه سوخت برای صنعت برق کشور تمام می‌شود، اظهار کرد: این‌درحالیست که صنعت برق برای هر کیلووات ساعت تنها رقمی حدود 53 تومان دریافت می‌کند و با توجه به این تفاسیر باید گفت که هزینه‌های برق با میزان درآمد حاصل شده به‌هیچ عنوان بر یک‌دیگر همپوشی ندارند.

حسینی با اشاره به هزینه‌های صنعت برق،اظهار کرد: سالانه در بخش جاری و در بخش طرح‌های صنعت برق 30 هزار میلیارد تومان هزینه می‌شود و این در شرایطی است که میزان درآمد صنعت برق از فروش برق به مشترکین تنها 13 میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران با اشاره به مشکلات به‌وجود آمده از این کمبود گفت: نبود و کسری این میزان درآمد موجب شده که ما نتوانیم پروژه‌های برقی را آن‌طور که باید اجرایی کنیم که این مساله نیز خود لزومی جدی برای واقعی شدن قیمت برق به‌وجود می‌آورد.

البته این گفته‌ها در حالیست که به گفته هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هنوز برنامه مشخصی برای افزایش تعرفه‌های برق نداریم و هر تصمیمی در این زمینه وابسته به نظر دولت است اما آنچه مبرهن است خواسته صنعت برق برای افزایش بهای این انرژی است که پابه پای آب در حال رقابت است.

کد خبر 307954

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha